Борда на директорите на Фондация „Америка за България” на посещение в Бяла Слатина

В присъствието на Иво Цветков – Кмет на Община Бяла Слатина, и Росен Добрев – Кмет на Община Оряхово, вчера в Бяла Слатина посрещнахме Председателя на Борда на директорите на Фондация „Америка за България” – доктор Лин Дафт (доктор по икономика на селското стопанство с над 40 години опит в области като аграрна политика, международна търговска политика, маркетинг на храни и земеделска продукция и международно икономическо развитие), Заместник – председателя на Борда – госпожа Нанси Шилър (работила в областта на търговските недвижими имоти в Чикаго, както и в няколко организации с нестопанска цел в областта на мениджмънта, финансите и маркетинга), Президента и Главен изпълнителен директор – господин Джордж Зарубин (с дългогодишен опит в развитието на филантропията и гражданските организации в няколко държави), членове на Борда и на екипа на Фондацията.
По време на тяхната визита гостите бяха приветствани от Кметовете на Бяла Слатина и Оряхово и бяха запознати с дейностите по проект „Участвам – дарявам – променям!”, който сдружение „Първи юни” изпълнява от юли 2014 г. с подкрепата на Фондация „Америка за България”. Господин Данаил Иванов – Председател на Съвета на Дарителския фонд в Бяла Слатина, учреден по този проект, представи работата на Фонда от неговото създаване до настоящия момент.
Гостите имаха много въпроси, свързани с нагласите на хората да бъдат доброволци и да даряват, с изпълнението на малките проекти, как сме успели да привлечем собствения финансов ресурс, как са се включвали доброволци, какви са бъдещите ни планове. Госпожа Габриела Раловска (кмет на село Търнава и член на Дарителския съвет) и госпожа Светлина Берова (общественик, историк и член на Дарителския съвет) разказаха за „Сцената …” в Търнава и за Студиото за култура и изкуство в Бяла Слатина.
Гостите благодариха за топлото посрещане и за свършената дотук работа. Срещата беше емоционална и много естествена, а ние имахме нужда от нея, защото тя ни даде възможност да си направим равносметка за това от къде тръгнахме и до къде стигнахме. Разбира се, очаква ни още много работа!!!
Действаме нататък с подготовката на среща – коктейл с бизнеса, организиране и отбелязване на първия рожден ден на Фонда в Бяла Слатина и подкрепата за изпълнение на 15-те малки проекти, които ще се реализират до края на месец май. Не забравяме и нашите съмишленици в община Оряхово, с които ни предстои работна среща – обучение и провеждане на проучване на нагласи относно дарителството и доброволчеството на местно ниво.

Благодарим от сърце на всички, които помогнаха за срещата и участваха в нея!

©2013 H.E.L.P. All rights reserved. Theme Designed By Themebazaar

User Login