Четвърти рожден ден на Фонд “Участвам – дарявам – променям – Бяла Слатина”

Четвъртият рожден ден на Дарителския фонд в Бяла Слатина премина с богата празнична програма, в която имаше предпремиера на книгата „Да дариш светлина” със съставител Светлина Берова (общественик, историк, Председател на НЧ „Развитие 1892”) и откриване на изложба от фотоси „Манастирът Зограф – люлка на Българското възраждане”, дарена от Марио Беров (иконописец и художник). Приветствия поднесоха инж. Иво Цветков – Кмет на Община Бяла Слатина, под чиято егида се развива Общественият дарителски фонд, Данаил Иванов – Председател на Фонда, Ленко Ленков – Програмен директор във Фондация „Америка за България”, с чиято подкрепа се насърчава дарителството и доброволчеството в общини от област Враца. Поздравителни адреси получихме от Росен Добрев – Кмет на Община Оряхово, и Петя Павлова – Директор на Интернешънъл Асет Банк, Враца. Специален поздрав получихме от Спортен клуб „Чавдар 2015”.
Гостите бяха приветствани с песни, изпълнени от Камерен хор, вокална група Бони Бон и малката Цветислава от с. Галиче.
Грамоти и малки предметни награди получиха участници в ежегодния конкурс по случай рождения ден – видеоклип на деца от ДГ „Радост” на тема „На малкото дете бих подарил крила, но бих го оставил само да се научи да лети.”, Василена Ценова (абитуриент от ПГО „Елисавета Багряна”) за есе на тема „В днешно време хората знаят цената на всичко, но не знаят стойността на нищо.” и Галина Яхова (преподавател по Български език и литература в ПГО „Елисавета Багряна”) за есе на тема „Нито един акт на доброта, независимо колко малък е, някога се губи.”
„Да дариш светлина” е издание, създадено по проект „Аз дарявам, за да правя промяната” на сдружение „Първи юни” с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”. Книгата разказва истории за просвещение и дарителство в Белослатинския край и може да бъде намерена в офиса на сдружение „Първи юни” в Бяла Слатина, като дарените за нея средства ще бъдат в подкрепа на идеи, свързани с децата на община Бяла Слатина.
Изложбата от фотоси от манастира Зограф ще бъдат в Художествената галерия при НЧ „Развитие 1892” до 20.06.2019 г. Снимките са уникални, като за изложбата помогнаха Рекламно студио „Тотем” – Даниел Петров, и Иван и Стефка Божинови.
На събитието бяха дарени 2057 лв. за Обществения фонд в Бяла Слатина!
Благодарим на всички гости и на хората, които допринесоха за празника!

Още снимки може да разгледате тук.

©2013 H.E.L.P. All rights reserved. Theme Designed By Themebazaar

User Login